Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Geldstroomexpert

Geldstroomexpert

Jacqueline Blaauw | 19 juli 2024 |

janine van vliet geldstroomexpert

koken met cijfers heet het bedrijf van Janine van Vliet. “Toen ik startte met mijn bedrijf wilde ik het onderwerp uit het stoffige hoekje halen en juist het leuk en interessant maken. Ik heb een hospitality opleiding gedaan en op deze wijze leg ik een relatie met eten. Mijn eerste boek heet Financieel gezond in een handomdraai. En dat slaat aan.”

Financiële rust

Janine van Vliet helpt MKB ondernemers van financiële stress naar vermogen, rust en zelfvertrouwen. Haar arbeidsongeschiktheidsvoorziening (AOV) heeft zij geregeld bij SamSamkring.

Janine: Ik werk een op een en ga een lange termijn verbinding aan. Ik ben echt gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen met als doel betere winsten te behalen. Het kennisniveau over financiën onder ondernemers is best laag. Ik hoor geregeld: ”Ik begrijp mijn boekhouder nooit… maar jou wel.!” Ondernemers weten niet hoe je rustig kunt groeien zodat je continu voldoende kunt verdienen. Ik zie vaak ondernemingen die te snel groeien en waarbij de ondernemer iedereen in de omgeving wil helpen en daardoor zelf onvoldoende overhoudt.

 Hoe het begon

Ik ben begonnen als ondernemer na een burn-out. Ik liep mezelf voorbij in mijn baan, gecombineerd met een gezin. In die tijd heb ik veel geleerd: ik ben nu beter in grenzen stellen, mijn agenda beheren. Na de periode realiseerde me dat ik niet terug wilde naar de manier waarop ik werkte.

Ondernemerschap maakt me flexibeler.  Ik kan er bewust voor zorgen dat ik niet meer terug komt op het punt dat het teveel wordt. Ik kies de krenten uit de pap  en werk met mensen die ik gekozen heb. Nu sta ik op met zin in de dag: Vandaag spreek ik leuke mensen en kan ze helpen!

 Rustig groeien

Ik begon 3,5 jaar geleden als zzp’er. Mijn klantenkring groeide zo hard dat ik wel uit moest breiden. Er is een max aan het aantal klanten dat ik kan helpen. Ik werk nu met andere ondernemers samen. Zo heb ik nu ondersteuning voor bijvoorbeeld financiële analyses. Ik pak het rustig aan maar groei gestaag door. Het is een fijn idee dat ik niet alleen zorg voor mijn inkomen maar ook voor mijn samenwerkpartners en natuurlijk creëer ik vermogen voor mijn klanten. Terugkijkend weet ik: er stond niks in september 2020 en nu staat daar mijn bedrijf. En daar ben ik ongelooflijk trots op.

Toen ik begon was ik al enthousiast maar door het te doen ben ik steeds gepassioneerder geworden. Inmiddels ben ik ook key note spreker. Ik probeer bij mijn klanten het volledige ondernemersstuk mee te nemen dus doe inmiddels ook een businesscoachopleiding.  Ik coach alleen bedrijfsmatig en mijn klanten zijn vooral MKB ondernemers. Hun materie is het meest complexe en daarom het leukste.

Hoe mooi is het als een ondernemer het leven meer in de hand heeft. Met meer tijd door vermogen voor de toekomst of doordat er geen financiële stress meer is. Laatst zei een van mijn klanten: “Dankzij jou heb ik nu een huis kunnen kopen”.

 Heerlijk loslaten

Mijn zoektocht naar de juiste verzekering heeft lang geduurd; ik zocht een oplossing die past bij mij in mijn financiële situatie. Daardoor heb ik me pas na 3,5 jaar ondernemerschap verzekerd. In die periode was ik me wel steeds bewust: “als me nu iets overkomt ..” Ik wilde mij aanmelden bij een broodfonds maar in mijn dorp was er geen en in het volgende dorp mocht ik me niet aanmelden. Toen heb ik op LinkedIn een post gezet met een vraag. Naar aanleiding daarvan belde Gerard Klerks me en hij heeft uitgelegd hoe SamSamkring  in elkaar zit. Door zijn uitleg kreeg ik er vertrouwen in.

Ik heb heerlijk kunnen loslaten. Het idee dat je ziek mag worden. Je doet een belletje en je kunt je ziek melden en dan loopt het financieel gewoon door thuis. Dat gun ik iedereen!


Meer weten?