Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Ik doe het met liefde

Ik doe het met liefde

Jacqueline Blaauw | 21 juni 2024 | ondernemen , over samsam

Tijd voor reflectie

De zomer is een heerlijke tijd om te reflecteren: ben ik blij met wat ik doe? Gaat het goed? Kan het beter? En dan realiseer ik me weer met hoe ontzettend veel plezier ik aan SamSamkring werk.

In 2005 begon ik als ZZP-er op het gebied van kwaliteitsmanagement. In de 14 jaar die daarop volgden heb ik ontzettend veel verschillende opdrachten bij zeer diverse opdrachtgevers gedaan. De vrijheid die ik ervaar bij het voor mijzelf werken heeft me veel gebracht: door steeds weer een nieuwe opdracht te aanvaarden heb ik mij bewust ontwikkeld; in mijn vakgebied maar vooral ook in mijn vaardigheden. Iedere nieuwe omgeving vraagt om z’n eigen aanpak en brengt je ook weer iets nieuws. Maar meer en meer ervoer ik dat ik iets miste. In gesprekken met vrienden en met een coach ben ik dat gemis gaan onderzoeken om te concluderen dat wat er voor mij ontbrak was: de maatschappelijke relevantie.

Zoektocht

Daarmee begon de zoektocht naar een invulling van mijn leven waarbij ik de maatschappelijke relevantie kon vervlechten in mijn werk. Alle gesprekken, gecombineerd met een persoonlijke ervaring met een verzekeraar hebben er uiteindelijk toe geleid dat wij vorig jaar met SamSamkring begonnen zijn.

Mooie gesprekken

Terugkijkend op de afgelopen 12 maanden zie ik weer hoeveel er gebeurd is. Leuke dingen en lastige dingen. Maar één ding is voor mij duidelijk: met SamSamkring krijgt mijn behoefte invulling. Dit is een product waarvan ik de maatschappelijke relevantie belangrijk vind. Niet iedereen heeft behoefte aan een alternatief voor een AOV. Maar iedereen die ik spreek vindt het een mooi initiatief. En de schoonheid daarvan is dat alle gesprekken die ik voer over SamSamkring, zonder uitzondering, mooie gesprekken zijn.

Met liefde

De vrijheid van het ondernemerschap, contacten met andere ondernemers en een invulling die zoveel toegevoegde waarde heeft maken dat ik voor het eerst van mijn leven mijn werk als hobby ervaar. Daarom doe ik wat ik doe met liefde.

Meer weten?