Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Ik ben Esmeralda, de pitchcoach

Ik ben Esmeralda, de pitchcoach

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen

Spreken in het openbaar staat in de top 5 van zaken waar mensen bang voor zijn. Dus een beetje hulp daarbij is vaak erg welkom. Sinds oktober 2020 kun je daarvoor terecht bij De Pitchcoach.
Esmeralda Kleinreesink vertelt hoe ze je kan helpen en waarom dat zo leuk is.

Een top-pitch van 5 minuten

Ik ben 20 jaar lang beroepsmilitair geweest en heb het tot luitenant-kolonel geschopt. In de laatste 2 jaar bij Defensie werkte ik als pitchcoach voor het ontwikkelfonds. Het ontwikkelfonds gaf mensen de mogelijkheid om hun goede ideeën direct voor te leggen aan de top. Je kreeg dan ook gelijk uitsluitsels en budget. Er was maar 1 voorwaarde: je moest je verhaal in 5 minuten doen. Toen bleek dat weinig mensen van nature een goede pitch kunnen geven. Et voilá, daar ontstond de vraag ze te coachen.
In dit werk combineer ik alles wat ik graag doe. Ik houd van doceren en schrijven. En ik houd zelf van op het podium staan, ik ben namelijk stand-up comedian.

Wij mensen houden van verhalen

Wat zo mooi is, is dat je mensen in anderhalf uur heel concreet helpt. Een middelmatige pitch wordt goed, een goede pitch kan fantastisch worden.
Wat ons mensen overtuigt is een verhaal. Dus iedere pitch moet een verhaal zijn, moet persoonlijk zijn.
Laatst heb ik iemand geholpen met een pitch over bedrijfsrapportages. Hij vertelde me dat hij het zo gaaf vond dat hij dit project mocht gaan doen. Je zag hem stralen. En dat verhaal hebben we uitvergroot. Daar maken we uiteindelijk 2 minuten de tijd voor. Dat is beeldend. Het onderwerp was dan misschien wel droog, maar het verhaal maakt dat we willen luisteren. Als iemand zijn enthousiasme deelt, worden wij als luisteraar ook enthousiast. Dat snappen we allemaal.

Je móet een AOV hebben

Ik hoorde van iedereen: je móet een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hebben, anders is het risico te groot als ondernemer. Maar als je de premies en voorwaarden dan ziet…
Er waren voor mij twee belangrijke argumenten om voor SamSamkring te kiezen. De eerste is dat jullie een zakelijke insteek hebben. En het tweede argument: de cijfers die jullie lieten zien. Zo’n enorm laag ziektepercentage. Je betaalt dus heel weinig.
Omdat leden van SamSamkring gezamenlijk sparen weet ik dat ik zekerheid heb. En het allerleukste vind ik nog: het geld dat niet nodig is voor de zieken blijft gewoon van mij!

Wil jij weten hoe De Pitchcoach je kan helpen? Kijk dan op de website.
Wil jij je AOV snel en betaalbaar regelen? Lees dan hier hoe je mee kunt doen met SamSamkring.

Meer weten?