Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Iedereen verdient een podium

Iedereen verdient een podium

Jacqueline Blaauw | 1 april 2022 | startende ondernemer

Ben je net begonnen als ondernemer, is er ineens een pandemie. Dat overkwam Angelique de Roos van De Roos Visuals. In een leuk gesprek vertelde ze mij hoe ze door die omstandigheden haar hele business idee overboord zette en hoe goed dat uitpakt. Over haar deelname aan SamSamkring zegt Angelique: “De ondernemersreis is tof en mijn deelname aan SamSamkring had ik nodig om financiële rust te voelen”.

De stoute schoen

Na 20 jaar als manager werkzaam te zijn geweest gooide Angelique de Roos het over een hele andere boeg en besloot te gaan ondernemen. “Ik had zin in iets heel anders en ondernemen past goed bij mijn thuissituatie. Mijn idee was om live op locatie te gaan tekenen maar door corona waren alle locaties gesloten. Toen ben ik webinars over van alles en nog wat gaan volgen. Ik ontdekte dat er zoveel te zien was. Die webinars ben ik gaan tekenen en toen ik het resultaat aan een van de organisatoren van zo’n webinar liet zien was de reactie: “Wat ontzettend treffend, het raakt me hoe je dit gevisualiseerd hebt!”

Mijn ondernemersreis is tof

In eerste instantie ben ik gewoon aan mijn netwerk gaan laten zien wat ik kan, gewoon als reclame. Eerst voor weggeefprijzen maar op den duur realiseerde ik dat er echt een markt voor is en heb ik de prijs langzaamaan verhoogd. En ineens kon ik ervan leven! Dat was zo’n euforisch moment! Het gaf ook zoveel vertrouwen. Het idee van: ik bedenk iets en als ik mijn schouders eronder zet dan kan dat lukken en groeien tot iets moois.
Ik moest zo nu en dan wel iets overwinnen maar heb gewoon de stoute schoen aangetrokken en mensen benaderd. Soms met het zweet op mijn rug maar dat maakt mijn ondernemersreis ook een bijzonder avontuur.

Beeld prikkelt het enthousiasme

“We hebben eigenlijk geen rust meer om veel te lezen en beeld prikkelt veel meer het enthousiasme en daarom is er vraag naar visuals. Mijn product wordt steeds duidelijker en ik word zichtbaarder; klanten bellen me nu gewoon met de vraag of ik hun verhaal visueel wil ondersteunen.
Mensen helpen hun verhaal te vertellen, een podium geven, daar word ik blij van. Het raakt mensen als ik hun verhaal verbeeld en daar doe ik het voor. Ik gun mensen dat ze gezien en gehoord worden. Het proces is belangrijker dan het tekenen. Mensen zien hun eigen product of verhaal soms duidelijker door het ‘kruisverhoor’ dat ik bij ze afneem: wie is je klant, wat is jouw bijzondere toegevoegde waarde, welk beeld zie je voor je en wat is de betekenis daarvan?

De kracht van LinkedIn

“Ik ben inmiddels echt een fan van Linkedin en van het idee van zichtbaarheid. Zonder LinkedIn heb ik geen business. Bovendien vind ik het, anders dan andere social media, lekker inhoudelijk. Ik ben nieuwsgierig en een spons voor kennis. En op LinkedIn leer ik zo veel! Ik geef vaak complimenten omdat ik het mooi vindt wat mensen allemaal delen.

Hoewel de stap naar ondernemen een grote stap leek, viel het mee, dat vond ik ook heel mooi om te merken. Ik merkte dat ik niet alles zelf hoef te doen maar anderen kan laten helpen en mensen willen zo graag helpen. Ik doe nu verschillende dingen naast de visuals, zoals trainingen en het organiseren van netwerkwandelingen.”

Financiële rust

“Mijn keuze voor SamSamkring was in eerste instantie heel praktisch; ik krijg door een medische historie niet makkelijk een AOV. En eerlijk gezegd: de correspondentie over verzekeringen in relatie tot mijn gezondheid was in het verleden vaak heel onprettig. Pensioen opbouwen doe ik zelf maar het zat me niet lekker dat er zon gat zat, je moet toch een basisgevoel van rust hebben. Door SamSamkring weet ik: Ik hoef mijn huis niet uit en hoef daar dus niet wakker van te liggen. Ik vond het fijn dat er bij jullie tijd was zaken uit te leggen, samen te kijken en daar de tijd voor te nemen. Het is allemaal heel gedegen en tot in detail uitgewerkt en dat hoort bij het product.

Nu heb ik rust en dat voelt fijn. SamSamkring past bij hoe ik wil ondernemen, liever in vertrouwen. Natuurlijk wel gedegen maar in compassie en samen. Mijn ondernemersreis is tof en dit heb ik nodig om rust te voelen.”

Meer weten?