Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Combineer je AOV met SamSamkring

Combineer je AOV met SamSamkring

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | over samsam

Door je AOV te combineren met SamSamkring kun je veel geld besparen. De premie gaat omlaag en de eerste 2 jaar zijn gedekt. Hoe dat werkt?
SamSamkring biedt een inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid voor een periode van maximaal 2 jaar. Als je dus je eigen risico voor de verplichte AOV op 2 jaar instelt, scheelt dat behoorlijk wat premie. Bij SamSamkring bepaal je zelf welk inkomen je wilt hebben. De eerste twee jaar heb je dus gegarandeerd het inkomen dat je nodig hebt. Kortom: De meest ideale combinatie!

Hoe werkt dat dan?

Je gewenste inkomen (tussen € 1000 en € 4000 netto) mag je zelf kiezen, mits het niet meer is dan 80% van je inkomen uit onderneming. (Kies hier je gewenste inkomen en zie gelijk wat de kosten zijn.)
Bij SamSamkring krijg je een netto bedrag uitgekeerd als je ziek bent. En daarvoor betaal je geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSam rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden.

Verschil met een AOV

Het verschil tussen SamSamkring en een AOV? Bij SamSamkring mag iedere ondernemer meedoen. Ongeacht ziektegeschiedenis. Ons zeer lage ziektepercentage wijst uit dat het werkt. Bij SamSam hoef je geen medische keuring te ondergaan. Startende ondernemers en oudere ondernemers zijn ook van harte welkom. Bij SamSamkring betaal je € 15,- contributie en geen premie. Je legt een maandelijks bedrag in op je eigen rekening. Daar gaat een klein bedrag vanaf naar de zieken. De rest blijft van jou. Als je stopt met deelname, neem je je spaargeld weer mee.

Deelnemers aan SamSamkring hoeven bij arbeidsongeschiktheid géén vervangend werk te doen. Als je je werk in je onderneming door ziekte niet kunt doen, krijg je gewoon schenkingen.

Hoe anderen het doen

Een van onze deelnemers, Guido van Dooren, vertelt waarom hij voor deze combinatie kiest: “Voor mij is dit een topcombinatie met een lage verzekeringspremie bij de bank voor het relatief kleine risico dat je langer dan 24 maanden ziek bent. Met de inleg bij SamSamkring voor de eerste 24 maanden help je anderen ondernemers mochten zij ziek worden en zij helpen jouw als je ziek bent, daarnaast spaar je een groot deel van je inleg, waardoor je een mooie spaarpot opbouwt. Dus: combineer je AOV met SamSamkring en bespaar.”

Advies over deze combinatie

Wellicht wil je wel meedoen met SamSamkring en daarnaast een AOV afsluiten met een wachttijd van 2 jaar. Wil je daar meer informatie over dan kun je contact opnemen met de adviseurs van AOV-ZZP.nl. Zij zijn de specialist op het gebied van de combinatie AOV en schenkkring en kunnen je daarom goed adviseren.
Op de site van aov-zzp.nl vind je ook een review over een tweetal schenkkringen.

Wil je meedoen? Dat kan!

Meer weten?