Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Het welzijn van het team

Het welzijn van het team

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | ondernemen

Als Project- en Programmamanager ICT bestuurt Rob Matser van Matser Management vooral projecten op het gebied van security en informatiebeveiliging. Daarbij zit hij het liefst aan de leverancierskant. “Als projectmanager van de leverancier moet ik strak sturen op scope, tijd, geld en kwaliteit. Een deel van mijn werk is om aan de klant uit te leggen wat zij precies gekocht hebben… en wat niet. Op een manier die maakt dat de klant het begrijpt.”

Waar ik echt warm van word is: met een team samen resultaten opleveren. Het welzijn, het faciliteren van het team is groter, belangrijker en leuker. Dat levert meer voldoening opdan op de voorgrond treden als Projectmanager.
Je merkt daardoor dat mensen later graag weer met je samen werken. Van oorsprong ben ik leraar en in die rol ben je al bezig om een klas of team van A naar B te brengen. En je doet al ontzettend veel stakeholdermanagement: Je hebt te maken met leerlingen van verschillende niveaus, met ouders, leveranciers en met collega’s. Al die partijen vragen hun eigen manier en niveau van communiceren.

ICT op Schepen

Meer dan 20 jaar geleden ben ik in de ICT gerold. Ik had altijd al veel affiniteit met ICT en vind het projectmatige werk juist zo leuk. ICT’ers zijn niet altijd communicatief maar kunnen iets heel erg goed. Het is fijn als ik daar vanuit mijn rol iets aan toe kan voegen, bijvoorbeeld in een overleg. Maar ook bij het stellen van doelen, maken van planning en alle politiek in een project.

Als ik nadenk over de leuke projecten die ik door de jaren heb gedaan schiet me een project bij Rijkswaterstaat te binnen. Dat was een project rond ICT op schepen. Daar ging het echt om meer dan alleen een laptop aan boord brengen. Je kunt je voorstellen dat het op zo’n schip allemaal maatwerk moet zijn. Je kunt niet zomaar ergens een gat in boren. En dat alles met ontzettend veel aandacht voor de veiligheid aan boord. Dus met kleine passende server rekjes die op afstand aangestuurd konden worden en beeldschermen die snel gedimd kunnen worden om verblinding tijdens schemer en nachtelijke uren in de stuurhut te voorkomen.

Too Good to be True

Ik was me aan het oriënteren en werd gewezen op SamSamkring als arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Ik kwam naar de info-avond met heel veel vragen en op alle vragen hadden jullie antwoorden. In eerste instantie denk je dan: “when its sounds to good to be true it probably is”. Maar na de bijeenkomst was ik overtuigd.

De achilleshiel is het vertrouwen dat je geld veilig is. Maar daar kun je risicomanagement op los laten. Het klonk toen zo oprecht dat jullie iets moois willen aanbieden: dat sprak me heel erg aan. En daarnaast ook de persoonlijke gedrevenheid van Jacqueline en Roland.
De professionalisering van SamSamkring, ook in de communicatie, is leuk om te ervaren. Zoals de maandelijkse mails die mij informeren over hoeveel ik geschonken heb aan zieke deelnemers en hoeveel ik al gespaard heb.

Meer weten?