Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Gewoon goed geregeld

Gewoon goed geregeld

Jacqueline Blaauw | 21 juni 2024 | interview lid , ondernemen

Goed geregeld

Als management consultant helpt Moniek Nelissen organisaties bij het sturen op doelen bereiken en waardecreatie. Niet alleen financiële waarde, maar ook waarde in de vorm van maatschappelijke impact. Over haar deelname aan SamSamkring zegt Moniek: het is gewoon goed geregeld. Daar houd ik van!

Moniek heeft haar sporen verdiend met een indrukwekkende lijst aan mooie opdrachten bij corporate organisaties en overheden. En dat zij warm loopt voor haar werk blijkt uit het enthousiasme waarmee ze erover vertelt:

Hoe het begon

Ik ben mijn loopbaan begonnen bij Capgemini Consulting en heb daar ontzettend veel geleerd en jarenlang met heel veel plezier mooie opdrachten gedaan. In 2019 ben ik gestart als ondernemer onder mijn eigen naam https://monieknelissen.com/.  Nu doe ik alleen nog opdrachten bij bijvoorbeeld Ministeries en de Belastingdienst en dat geeft een beter gevoel.

Hart en hoofd

Ik heb trainingen en masterclasses ontwikkeld over sturen op het daadwerkelijk bereiken van doelen, maar ook over het inrichten en toepassen van dashboards met managementinformatie, en het creëren van  businesswaarden. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan wilde ik ook voor non-profit organisaties toegankelijk maken. Dat klinkt alsof ik me vooral richt op de ‘harde’ kant maar ik vind juist de combinatie met de zachte kant zo leuk. Samen in gesprek gaan over kernwaarden en over hoe je doelen kunt bereiken. Wat je kunt doen met een MT in één dag is fantastisch.

De diversiteit in mijn opdrachten maakt het zo boeiend. Je ontwikkelt in iedere context weer een andere kant van jezelf en dat daagt uit; je schudt niet alles uit de mouw. Ik wil ook andere dingen doen, niet alleen die grote freelance opdrachten. Zo ben ik ook bezig met het ontwikkelen van online trainingen maar daar is momenteel weinig tijd voor. De dynamiek van een programma of project is vaak dwingend en ik wil ook tijd houden voor andere zaken, zeker met een jong kind thuis.

Vorig jaar heb ik een groepje vrouwelijke ondernemers getraind op het bepalen van doelen voor het nieuwe jaar. In de training heb ik ook de harde en zachte kant gecombineerd: Wat is je doel, welk tarief past daarbij en wat is haalbaar? In die training heb ik bijvoorbeeld ook ruimte gemaakt voor meditatie. Dit jaar wil ik de training uitbreiden met  follow-up in kwartalen om de focus erin te houden.  Dat is iets wat ik ‘erbij’ doe omdat ik het zo leuk vind.

Ik zie het (online) ondernemen als een investering in mijn toekomst en mijn persoonlijke groei. Maar het is een kwestie van de lange adem voordat ik daar ben.

Waarom SamSamkring

Toen ik begon als zelfstandige realiseerde ik me dat ik  van alles zelf moet regelen, waaronder het risico op arbeidsongeschiktheid en ging op onderzoek uit. De AOV bleek altijd via een tussenpersoon te gaan, die dan op zoek gaat naar geschikte verzekeraars. Ik moest door een soort kwalificatieproces en moest enorme vragenlijsten invullen. Dat heb ik eerlijk gedaan en dat leidde tot allerlei uitsluitingen.. en  JUIST op de risico’s die ik wil afdekken. Ik wilde het goed regelen, ook omdat ik inmiddels was gaan samenwonen en er een kind onderweg was. En daarbij kwam de prijs: veel geld en dan nog zo beperkte dekking. Dat moest anders kunnen.

Een familielid  zit in een schenkkring en toen zij uitviel kreeg ze geld van onbekenden. Dat vond ik zo mooi. Via mijn netwerk op LinkedIn kwam ik bij Roland uit. Ik las zijn verhaal en belde hem. We hadden gelijk een goed gesprek en klik. En ik mocht bij de SamSamkring. Nu heb ik dus via SamSamkring de eerste 2 jaar zekerheid voor als ik ‘gewoon’ ziek wordt en ik combineer dat met een reguliere AOV waarbij ik heb gekozen voor 2 jaar eigen risico. Daarmee ben ik ook gedekt voor langdurige ziekte of invaliditeit. Door het zo te doen  scheelt het aanzienlijk in de kosten.

Gewoon goed geregeld

Daarnaast geeft het me ook een goed gevoel. Ik krijg iedere maand een overzicht van mijn schenkingen en in mijn gedachten ga ik dan even naar de zieken en denk ik: Dat is voor jou, hopelijk helpt het je en word je snel weer beter! Zo help ik een ander en draag ik bij aan wat collectiviteit en gemeenschapszin. Ook al ken ik degene niet. Je doet het voor elkaar.

Die online Algemene Ledenvergadering vind ik ook goud; ik hoef er niet bij te zijn maar kan wel mijn mening geven. Met SamSam is het gewoon goed geregeld. Daar houd ik van!

Meer weten?