Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Geef me een doel en ik ga ervoor

Geef me een doel en ik ga ervoor

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen , over samsam

Satish Jawalapershad is blij met SamSamkring. Toen hij ziek werd heeft hij zich na lang aarzelen gemeld en vervolgens begeleiding en schenkingen ontvangen: “Ik durf te zeggen dat het herstelproces echt versneld is door SamSamkring.” Nu is hij weer met hernieuwde energie aan de slag. Wat hij doet vertelt Satish in dit interview.

Ik ben ooit begonnen als functioneel beheerder. Een beetje onder het Pipi Langkous motto: “Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan” werd ik al snel manager in een hele grote organisatie en dat was een goede leerschool. Vervolgens ben ik als managing consultant aan de slag gegaan en merkte ik dat het ondernemerschap mij trok.

Een beetje Amsterdamse bluf

Na een aantal jaren als consultant bij een adviesbureau ben ik voor mezelf begonnen. Ogenschijnlijk op het slechts mogelijk moment: mijn vrouw en ik verwachtten ons tweede kind en er heerste een economische crisis. Maar een beetje Amsterdamse bluf is mij niet vreemd dus ik dacht : “Als ik het tijdens de crisis red, red ik het altijd”.

Met The Best Bit heb ik hele mooie en diverse projecten gedraaid, in de luchtvaart, bij verzekeraars, maar bijvoorbeeld ook voor de Amsterdamse gemeente waar ik meegewerkt heb aan de scan auto.
Structuur en modellen geven houvast maar mensen en cultuur zijn de essentie, het DNA. En kun je het DNA positief veranderen, dan verandert de rest mee. Daarom begin ik altijd met stakeholdermanagement om die term maar eens te gebruiken. En daar is het ‘de club meekrijgen’.

SamSam heeft mijn herstel versneld

Ik had een AOV die ik eigenlijk te duur vond. En toen ik een tijd in het buitenland zat werd de premie verdubbeld maar was ik niet gedekt. Toen was ik er klaar mee. Via een goede vriend kwam ik in contact met SamSamkring. Ik ben blij met SamSamkring, het past bij mij! Helpen zit in mijn DNA en dat vind ik mooi aan deze oplossing voor een AOV.

Ik heb zelf ook een keer gebruik gemaakt van de schenkingen. Dat vond ik erg moeilijk. Maar toen ik de schenkingen kreeg gaf dat heel veel rust en kon ik me concentreren op mijn herstel. Ik durf te zeggen dat het herstelproces echt versneld is door SamSamkring. Het heeft ook geleid tot een nieuw initiatief dat ik nu aan het ontwikkelen ben. Ik geef workshops om teams beter te laten werken en heb een workshop ontwikkeld om mensen te helpen ‘uit hun hoofd te komen’. Ik heb er weer zin in!

Meer weten?