Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Focus op je doel

Focus op je doel

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , over samsam

focus op je doel

Sinds 1 maart heeft SamSamkring 1.000+ deelnemers. En dat vieren we natuurlijk! Deelnemer 999, 1000 en 1001 kregen van het SamSam Servicebureau een cadeautje. En uiteraard waren we nieuwsgierig naar wie deze gelukkigen waren. Tijd voor een kennismaking dus. Vorige week sprak ik met Ronald van Westering, oprichter van managementadviesbureau 1focus.

Met managementadviesbureau 1focus helpt Ronald van Westering ondernemers met strategie implementatie. Of, anders gezegd, met beter worden in het realiseren van hun plannen. We maken allemaal plannen maar vaak blijken we niet zo goed in het  uitvoeren ervan. Terwijl dat een vaardigheid is die je gewoon kunt leren.

Wat Ronald doet voor zijn klanten is één doel concreet en persoonlijk maken. Het is te vergelijken met een succesvol programma als Weight Watchers. Bij zo’n leefstijlprogramma gaat het om het aanpassen van patronen als je niet de levensstijl hebt die leidt tot je gewenste leefstijl. Zakelijk werkt dat hetzelfde. Je moet iets doen wat nog geen ingesleten gedrag is; bijvoorbeeld een klant bellen. Dan zijn er altijd redenen, excuses om het uit te stellen. En dan helpt het om het doel en de stappen concreter te maken en te zorgen voor een strakke opvolgingscultuur.

Transparantie

Ik help bedrijven in workshops met het bepalen van een doel en de gedragspatronen. Vervolgens regel ik weeksessies in voor opvolging. In een online tool kunnen de betrokkenen de voortgang volgen. Van zichzelf en elkaar. Iedereen kan zo zien wat jij bijgedragen hebt om het doel te behalen. Dat spreekt competitieve mensen aan maar ook de rest van de deelnemers wil niet achterblijven. Wij helpen ondernemers en teams om effectieve gewoontes te behouden. En dat lukt als je echt het doel wilt halen. 

Transparantie is een voorwaarde voor verandering. Het bouwt zelfvertrouwen als je weet dat je gaat doen wat je zegt. Voor jezelf, team em organisatie is dat fijn. Dan ga je iets realiseren wat voorheen niet lukte. Ik vind het mooi om mensen, teams en bedrijven te helpen succesvol te zijn.  

Voor een uitzendbureau hebben wij zo’n focus traject gedaan. Zij wilden voor meer uitvoeringskracht. Hun medewerkers moeten zowel opdrachtgevers als mensen werven en dan nog matchen. Daardoor ondervinden ze veel afleiding. We hebben per week per persoon de aantallen concreet gemaakt en weeksessies ingevoerd. Als stok maar ook om te kijken waar iemand tegenaan loopt. Je deelt zo praktijkvoorbeelden kunt elkaar helpen.

Mijn ambitie is om een groep consultants op te bouwen die met dezelfde methodiek en tool werken. Ik heb een een online cursus voor zowel klanten als consultants gemaakt met onder meer video’s.

Waarom SamSam?  

Bij SamSamkring regelen we het met elkaar, het principe van voor elkaar zorgen. Zo moet het zijn! Het Servicebureau zorgt alleen maar dat het systeem draait. De verzekeraar is alleen bezig met risico beperken, het is overduidelijk dat het gaat om hun financiële belang. Wat ik ook mooi vind: jullie hebben op je website een infographic van één a4tje.
Briljant dat het concept zo samen te vatten is. Daar houd ik van. Eenvoud, duidelijkheid, één gezicht. Kleine lettertjes zijn al een teken aan de wand.

Het financiële gedeelte is natuurlijk ook belangrijk; mijn kosten voor deelname aan SamSamkring is een derde van wat ik betaalde voor mijn AOV.

SamSamkring is er voor alle zzp’ers en ondernemers. Wij maken geen onderscheid en sluiten niemand uit. Dus ook startende ondernemers, 59+ ers, mensen met een zwaar beroep en mensen met een medische historie zijn welkom. Voor dezelfde voorwaarden. Wil je meer weten over deelname aan SamSamkring? Lees op dan meer over hoe het werkt. En denk je: dat past ook bij mij? Meld je dan aan voor de persoonlijke intake via de button.

Meer weten?