Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Er is alleen maar verandering

Er is alleen maar verandering

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen

verandering

Mijn naam is Ton van Huffelen. Geboren en getogen in het noorden van ons land en getrouwd met mijn jeugdliefde. Wij hebben twee leuke meiden van 18 en 21. En ik ben Japanse acupuncturist. Mijn vaak gaat over verandering.

Ik heb geschiedenis gestudeerd in Groningen. Omdat er in de jaren na mijn studie  weinig vraag was naar mensen met een dergelijke studie ben ik in de automatisering gerold. Dat was niet echt mijn wereld. Wat ik wel erg leuk vond was contact met klanten en leveranciers.

Tijdens de studie  deed ik al veel aan taiji en qigong en ik wilde de theorie daarachter verder verkennen. Zo kwam ik terecht bij een acupunctuur opleiding aan de Qing-Bai academie voor Chinese geneeswijze.  Tijdens het voorstelrondje werd mij de vraag gesteld of ik van plan was om mijn beroep te maken van acupunctuur. En tot mijn verrassing hoorde ik mezelf daarop ‘ja’ zeggen.

Net toen ik mijn studie afgerond had, ging het automatiseringsbedrijf waarvoor ik werkte failliet. En toen kreeg ik de kans om hier in de provincie Groningen in een praktijk van een collega te gaan waarnemen. Dat heb ik gedaan en het vak paste gelijk bij me. Wat me aansprak was het meer subtiele en filosofische gecombineerd met het praktische. En dat heeft me niet meer losgelaten.

De verbondenheid

Sinds 2002 heb ik mijn eigen praktijk, Tonsan. In mijn vak loop je een tijdje samen op met je klanten. Iemand komt met een vraag en wil iets veranderen. De aanleiding kan pijn zijn of iets anders. Met m’n kennis en kunde , kan ik  proberen  iemand  in beweging te brengen . En daarna kan de klant weer zelf verder. Die tijdelijke verbondenheid is mooi.

Er is een oefenvereniging, de Nederlandse Toyohari Vereniging (NTV) en die is voor mij erg belangrijk. Ik ben er jarenlang voorzitter van geweest en ken iedereen in het vak. In Nederland zijn er zo’n 60 à 70 Japanse acupunturisten. We gunnen elkaar veel. Iedereen doet het anders en ieder heeft de klantenkring die bij  haar of hem past.

Beweging en verandering

Mijn behandelingen zijn geen eindeloze trajecten. Het doel van een behandeling is herstel van de basale energiebalans en verbetering van de kwaliteit van iemands energie. Een behandeling is erop gericht deze kwaliteit positief te beïnvloeden.

De behandelingen kunnen mensen in beweging brengen in hun leven. En dat leidt er soms toe dat mensen ander werk zoeken of bijvoorbeeld in hun privéleven veranderingen inzetten. Soms worden mensen zelfs acupuncturist! Maar ik help ook mensen met meer ‘banale’ zaken als een tenniselleboog. Je kunt echt de kwaliteit van leven verbeteren, ook bijvoorbeeld bij erg zieke mensen die steeds misselijk zijn of niet kunnen slapen. Het mooie vind ik dat er iets geraakt wordt in mensen dat er al was maar waar ze niet bij konden. Ik vind het dankbaar werk. Mensen voelen zich gehoord en gezien en dat is een belangrijk startpunt voor de behandeling.

De mens is kwetsbaar

Mijn vrouw en ik dachten “We moeten iets regelen voor de AOV”. Collega’s hadden niet allemaal positieve verhalen over de afhandeling van ziekte en calamiteiten door verzekeringsmaatschappijen en toen kwam SamSamkring langs. Ik ben niet goed met cijfers en besteed mijn tijd liever anders. SamSam is flexibel en duidelijk. Laatst heb ik bijvoorbeeld mijn dekking aangepast. Dat was zó gebeurd. Jullie hebben korte lijnen en dat werkt prettig, En ik heb graag geld over voor zieke ondernemers. Want de mens is kwetsbaar, dat zie ik in mijn vak.

Over SamSamkring

Met SamSamkring heb je zekerheid. Meer weten? Lees dan op de website van SamSamkring hoe het werkt. Wil jij ook op een sociale manier je inkomen bij ziekte regelen? Dat kan! Bij SamSamkring zorgen ondernemers voor elkaar. Door het financiële risico te delen met anderen. Zo creëren we een verandering.

De kosten zijn laag en iedere ondernemer is welkom. Wil je meedoen?

Meer weten?