Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Druk, druk, druk…

Druk, druk, druk…

Jacqueline Blaauw | 10 september 2021 | ondernemen


De zomervakantie zit er weer op. Zowat iedereen komt weer in het dagelijks ritme. Tijd om lekker aan de slag te gaan. Tussen ons gezegd en gezwegen, ik zie eerlijk gezegd een beetje op tegen de periode die voor me ligt. Als ik denk aan al die nog te beantwoorden mails in mijn inbox, de deadlines die ik moet halen, de najaarscompetitie tennis de komende zaterdagen, verjaardagen en over de geplande bijscholingen nog maar te zwijgen…pfff!


Weet je wat het is? Ik vind het allemaal leuk, zinvol en belangrijk. Daar heb ik best goed over nagedacht. Maar het is ook veel. Dit maakt het moeilijk om er naar uit te kijken en ervan te kunnen genieten. En is dat niet juist de bedoeling? Je tijd waardevol besteden zodat je ’s avonds met een goed gevoel kunt terugkijken op de dag, om daarna moe maar voldaan je bed in te stappen en moeiteloos in slaap te vallen?


Echt lastig

Nou, bij mij lukt dat nu duidelijk even niet. Het is echt lastig. Erg toch? En dat als ervaren slaapcoach. Stress, onrust en ja, ook een beetje schaamte… allemaal emoties die ik nu ervaar. Deze emoties worden versterkt door gedachten die nu in mijn hoofd rondspoken. Negatieve gedachten zoals: Hoe? Hoe krijg ik het ooit af? Kan ik dit wel? Waarom heb ik hier ja op gezegd? Niets menselijks is mij vreemd. Ze zijn er gewoon, die emoties en gedachten. Erger nog, ze houden me bezig. Én ze houden me van mijn werk!


Leer verdragen wat er is

Hoe kan ik me nu zo laten meeslepen? Dit wil ik niet! Ik wil mijn aandacht richten op mijn werk en niet langer opgeslokt worden door emoties en gedachten. Zéker nu het drukker wordt. Dus besteed ik heel bewust mijn kostbare tijd aan het stilstaan bij mijn emoties. Want ik weet dat als ik deze emoties en gedachten durf te verdragen, er ruimte komt. Ze krijgen een plek. Pas dan ben ik in staat om mijn aandacht bewust ergens anders op te richten.

Deze blog is geschreven door Irma Leijten, Trainer / Coach & Expert Slaap. Speciaal voor SamSamkring geeft zij binnenkort 2 gratis MasterClasses Slaap. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij lekker fit aan de slag kunt.

Wil jij ontdekken wat jou kan helpen om meer structuur en rust in je drukke dagen te krijgen? En daardoor betere voorwaarden voor slaap te creëren? Meld je dan aan voor HalloSlaap.


Meer weten?