Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Draagt elkanders lasten

Draagt elkanders lasten

Jacqueline Blaauw | 20 juli 2024 | ondernemen , startende ondernemer

draagt elkanders lasten

Mijn naam is Gerard Klerk, ik ben 44 jaar en op 1 september vorig jaar ben ik gestart als ondernemer met GK-Interim. Mijn dienstverlening is op te delen in twee hoofddiensten: Als interim manager word ik gevraagd voor werkzaamheden op het snijvlak van financiën en management. In sommige opdrachten ligt de focus vooral op de cijfers en in andere opdrachten gaat het juist meer om vraagstukken op het gebied van de cultuur van de organisatie. De tweede tak van sport is het bieden van bedrijfsadvies. Met die tak richt ik mij op het financieel gezond maken van ondernemingen. Ik help ondernemers hun kasstromen slim te organiseren, op zodanige wijze dat zij niet voor verrassingen komen te staan.

Financiële rust creëren

In mijn tijd bij de Rabobank adviseerde ik startende ondernemers. Soms kreeg ik ze na een jaar opnieuw aan tafel omdat er wat financiële problemen waren ontstaan. Soms had de ondernemer geen geld apart gezet voor het betalen van belastingen en werd hij toch onplezierig verrast toen de fiscus langskwam.
De missie van mijn bedrijf is: “Ondernemingen structureel financieel gezond maken”. Bijvoorbeeld door het incalculeren van reservering BTW en belastingen en strakke sturing op de kosten. Met overzicht en vooruit denken voorkom je vervelende verrassingen. Ik richt mij overigens niet alleen op startende ondernemers. Ook voor bestaande ondernemingen is het van toegevoegde waarde om vooruit te leren kijken. Ik help om financieel bewustzijn te creëren met name ook bij ondernemers die financieel minder onderlegd zijn.

Liefdewerk oud papier

Een aantal jaren geleden heb ik een boek aangeschaft over Profit First. Het boek lag op de plank stof te verzamelen. Toen ik voor mijzelf begon heb ik het opgepakt en achter elkaar uitgelezen. De Profit First methode is een vorm van omdenken: in plaats van denken vanuit kosten en uitgaven, moet je als ondernemer eerst je winst berekenen en reserveren en je eigen salaris en de te betalen belastingen opzij zetten ofwel ‘Omzet – winst = kosten’ Zo weet je waar je staat en houd je het overzicht. En dat is belangrijk want voor weinig salaris werken als ondernemer is liefdewerk en dat is niet houdbaar op de langere termijn. Dat klinkt eenvoudig maar blijkt in de praktijk erg lastig te zijn. Ik heb zoveel ondernemers gezien die in de problemen kwamen. Ik gun iedere ondernemer een gezond bedrijf met stabiele financiën. Inmiddels zijn de eerste offertes de deur uit en sta ik te popelen om ondernemers te helpen hun onderneming op eigen kracht financieel te laten groeien. Het mooie vind ik dat je iedere dag met deze methode kunt beginnen. Ook al zit je tot de oksels in de schulden, je kunt altijd beginnen met overzicht creëren!

Elkaar tot een hand en voet zijn

Toen ik begon met ondernemen ging ik mij oriënteren op een AOV. Maar voor het inkomen wat we nodig hebben hoort daar een hele stevige premie bij. Die premie weerhield me van het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wat ik mooi vind van SamSamkring is het principe van ‘draagt elkanders lasten’. Om ondernemers tot een hand en een voet te zijn en elkaar te steunen, dat vind ik mooi. Bij SamSamkring zitten ondernemers die iets voor een ander over hebben. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een verzekering en blijft wat je overhoudt van jezelf. Bovendien kon ik als startende ondernemer gelijk mee doen. Ik heb niet lang getwijfeld over deelname want ik wil het gewoon goed regelen voor mijn gezin.

OPROEP

Het principe van SamSamkring heeft mij tot nadenken gezet. Samen met het SamSam Servicebureau wil ik een AOV schenkkring opzetten voor ondernemers in de Christelijk-Reformatorische achterban. Het principe van “Draagt elkanders lasten” past goed bij ons. Bij deze doe ik daarom graag gelijk een oproep: welke reformatorisch-christelijke ondernemer zou dit met mij willen oppakken? Bel mij op (06) 4078 7303.

Meer weten?