Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Een ideale combinatie

Een ideale combinatie

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | ondernemen , startende ondernemer

Mijn naam is Guido van Dooren. Ik ben 50 lentes jong en in mei 2019 voor mezelf gestart. Eerst als parttime ondernemer en sinds eind 2020 ben ik fulltime ondernemer. Langzaam maar zeker begin ik mijn draai te vinden en durf ik de onzekerheden los te laten, ondanks de huidige crisis. Het loopt lekker en de vooruitzichten zijn goed.

Wat ik doe? Ik help ondernemers met hun sales en marketing vraagstukken. Dit in de breedste zin van het woord; advies en ondersteuning voor de website, beheer van social media, verzorgen van lead generatie, coördineren van beursdeelnames en/of evenementen of werk als interimmanager intern bij de klant.
Toen ik besloot fulltime te gaan ondernemen ben ik meteen op zoek gegaan naar een AOV. Want ziek worden en dan zonder inkomen te komen zitten, leek me als kostwinner niet handig.

De baan op

Beursdeelnames en evenementen vind ik denk ik wel het leukst om te doen, dat zit gewoon in mijn bloed. Afgelopen januari zou ik voor een klant nog de stand op de Horecava hebben verzorgd. Daarnaast vind ik het leuk om wat ik bedenk ook zelf te mogen uitvoeren. Dus zelf de handjes uit de mouwen te steken, ik ga graag zelf ook de baan op.

De wat kleinere bedrijven, waarin je met elkaar de strategie en uitvoering doet, passen het best bij mij. Mijn huidige klantenkring is best breed en bestaat uit een politieke partij, een uitzendbureau voor AOW gerechtigden, een isolatie bedrijf, een traprenovatiebedrijf, een ERP Software leverancier, een terreinwagen specialist en een toeleverancier van hoekbuffetten in de horeca. De diversiteit aan klanten maakt het super interessant. En belangrijker nog: van die verschillende branches leer je juist; wat de ene branche goed geregeld heeft is voor de ander nog nieuw.

Een erg sympathieke opdracht is de marktverkenning voor Actief 65+, een uitzendbureau voor AOW gerechtigden die actief willen blijven. Het is echt een grote doelgroep mensen, die niet meer hoeven te werken, maar juist nog graag actief willen blijven en hun AOW willen aanvullen.

Meest ideale combinatie

Eind vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een geschikte AOV en heb ik alles op een rij gezet na diverse gesprekken gevoerd te hebben met verzekeraars en banken. Zelfs mijn eigen bank vroeg een vergoeding voor een adviesgesprek of ik kon het direct online afsluiten. Erg raar…

Uiteindelijk kreeg ik enkele offertes, die ik erg prijzig vond. Door een tip van Jacqueline dat ik de wachttijd bij de verzekeraar ook op 24 maanden kon zetten, zodat de premie fors omlaag kon, was ik verkocht. Om de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid op te vangen heb ik toen direct voor SamSamkring gekozen. Voor mij is dit een topcombinatie met een lage verzekeringspremie bij de bank voor het relatief kleine risico dat je langer dan 24 maanden ziek bent. Met de inleg bij SamSamkring voor de eerste 24 maanden help je anderen ondernemers mochten zij ziek worden en zij helpen jouw als je ziek bent, daarnaast spaar je een groot deel van je inleg, waardoor je een mooie spaarpot opbouwt.
Meer informatie over Guido van Dooren vind je op zijn website.

Wil je meedoen met SamSamkring? Dat kan natuurlijk! Je kunt je hieronder aanmelden.

Meer weten?