Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Burn-out bij zzp’ers

Burn-out bij zzp’ers

Jacqueline Blaauw | 7 september 2023 | vitaal ondernemen

burn-out bij ZZP'ers

Mentale klachten, burn-out, overspannenheid, zijn verzuimoorzaak nummer 1. Van de 7 miljoen werkende Nederlanders heeft zo’n 15 % een burn-out. De gemiddelde duur van een burn-out is 189 dagen. Burn-out bij zzp’ers, vooral onder de 40, komt vaak voor. In het NRC las ik dat met name jonge hoogopgeleide vrouwen risico lopen op deze klachten. Vaak zijn deze werk gerelateerd.

Psychische klachten, overspannenheid of burn-out bij ZZP’ers waardoor je langdurig niet kunt werken, heeft een grote impact. Op je leven, je levensgeluk, je omgeving en soms ook op je inkomen. De financiële stress kan je herstel in de weg staan of zelfs klachten verergeren. ZZP’ers kiezen er soms te snel voor om toch weer aan het werk aan te gaan, omdat zij anders geen inkomen hebben of hun klanten teleurstellen. 

Mijn advies: regel je inkomen bij ziekte. Zo voorkom je een extra stressfactor door financiële zorgen en kun je je volledig richten op je herstel. Als deelnemer van SamSamkring heb je, als je uitval door ziekte, gegarandeerd een inkomen. En dat helpt je bij je herstel. Want ziek zijn zonder inkomen: je moet er niet aan denken.

Inkomen én begeleiding

Maar: met een inkomen alleen ben je wat ons betreft maar deels geholpen. Goede begeleiding en een luisterend oor zijn ook belangrijk. De casemanagers van onze arbodienst houden tijdens je arbeidsongeschiktheid de vinger aan de pols. Zij staan je bij en begrijpen je situatie. En dat is fijn want als ZZP’er sta je er vaak best alleen voor.

Als lid van SamSamkring kun je rekenen op de professionele ondersteuning van onze arbodienst. Zij verliezen nooit de menselijke maat uit het oog en weten dat zij met ondernemers te maken hebben. En dat geldt ook voor psychische klachten. Wij sluiten psychische klachten niet uit, juist omdat burn-out bij ZZP’ers een bekend ziektebeeld is.

Begeleiding burn-out bij zzp’ers

Bureau Streefkerk biedt maatwerkbegeleiding bij mentale klachten aan, met 10% korting voor SamSamleden. Bij de begeleiding staat werk centraal, omdat uit onderzoek is gebleken dat het herstel van een burn-out met 65 dagen versneld kan worden als de focus ligt op terugkeer in het werk.
Dit kan zijn voor ondernemers die dreigen te verzuimen vanwege mentale klachten of voor ondernemers die al zijn uitgevallen en/of op zoek zijn naar andere mogelijkheden.

Voorkomen of oplossen

 

De begeleiding bestaat uit individuele coachgesprekken door een senior coach met ervaring op het gebied van burn-out begeleiding.
In het traject kunnen thema’s centraal staan als: grenzen stellen, conflicthantering, assertiviteit, het vergroten van zelfvertrouwen, time management, balans werk & privé. In de intake verhelderen coach en ondernemer de coachvraag en bepalen en welke ondersteuning daarbij gewenst is. Op werk gerichte activiteiten worden ingezet als middel om te herstellen.

De coaches van Bureau Streefkerk bieden maatwerkbegeleiding bij mentale klachten aan en richten zich op een goede balans voor de ondernemer. De coaches zijn opgeleid op het gebied van mens en werk en kunnen aanvullend zijn op de eerste lijns-psycholoog.

Resultaten

De resultaten van de begeleiding zijn onder meer:

– Het voorkomen van langdurig ziekteverzuim en terugval van klachten.
– Sneller herstel door het in kaart brengen van het werkvermogen.
– Grip op de situatie met een werkbaar plan van aanpak.

Zo kun jij weer aan de slag. En dat is prettig voor jou én voor je klanten. 

De details

Tarief voor begeleiding van burn-out bij ZZP’ers (exclusief BTW) is € 125,- per uur. Voor de leden van SamSamkring geldt een korting van 10%, dus wordt € 112,50 per uur gerekend.
Voor eventuele reiskosten wordt de helft van het uurtarief gerekend en € 0,25 per km vergoeding.

Meer weten? Neem contact op met Karin Twenhaar van Bureau Streefkerk BV. (06 133 030 29 of 088 443 4410 – k.twenhaar@bureaustreefkerk.nl)

Meer weten?