Zo werkt SamSamkring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Bruggenbouwer

Bruggenbouwer

Jacqueline Blaauw | 11 januari 2023 | interview lid , over samsam

Paul Blankers is een bruggenbouwer. Zijn werkveld bevindt zich op het raakvlak van werkprocessen in de gezondheidszorg en zorgtechnologie. Hoe dat zo ontstaan is, vertelde hij in een interview.  

Ik ben 20 jaar verpleegkundige geweest waarvan de laatste 7 jaar op de Intensive Care van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Ik werkte altijd met veel plezier, het is een mooi maar ook een zwaar vak en ik vond het een uitdaging om dat fulltime tot aan mijn pensioen te doen. Je moet je voorstellen dat zowel mijn vrouw als ik, die ook op een Intensive Care werkte, allebei wisseldiensten draaide met 2 kleine kinderen. Wij wilden zoveel als mogelijk niet tegelijkertijd werken om zo min mogelijk oppas nodig te hebben.  Daarom ben ik me gaan specialiseren in verpleegkundige informatica en heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Dat was in het begin wel even wennen.

Verpleegkundige informatica

Ik begon als 2e in het net gestarte Functioneel Applicatie Beheer team in de GGZ. Moest toen wel eerst even opzoeken wat applicatie beheer nu precies inhield. Om de bestaande klanten te ontzorgen op functioneel gebied werden wij voor langere tijd bij klanten geplaatst.  Zodat wij gebruikersvragen konden beantwoorden, zorgen dat onze softwaresystemen goed bleven functioneren en ook verantwoordelijk voor het doorvoeren van verbeteringen (updates en upgrades) van het systeem. Ik begon in de tijd dat de Diagnose-Behandel Combinaties (DBC) ingevoerd werden. Na een aantal opdrachten bij zorgadministraties van GGZ organisaties kwam ik bij Philips terecht. 

Daar hield ik mij bezig met alles rondom EPD’s (oftewel Patiënt Data Management Systemen) op de kritische afdelingen (IC, OK, CCU). Daar kon ik mijn kennis van die processen goed inzetten. Er wordt op deze kritische afdelingen heel veel data per tijdseenheid gegenereerd wat veel functionele en technische inrichting van het systeem vraagt. Ik zorgde samen met onze technische experts en de klant voor de inrichting en deed eerste- en tweede-lijns ondersteuning. Doordat de EPD’s meer volwassen werden werden zij een te grote concurrentie en ging ik ook meer activiteiten doen in onze service en projecten  

De kracht van ICT

Ik vind het de uitdaging om de kracht van ICT zo goed als mogelijk benutten voor arts, verpleegkundige en patiënt. Zorgtechnologie kan in principe alle uitdagingen aan, het is echter de kunst om niet alleen te zorgen voor een breed gedragen invoering maar ook een blijvend en optimaal gebruik van de oplossing.  Een voorbeeld van een mooi project was onze uitbreiding van de Philips software bij hartchirurgie voor perfusionisten. Er was geen passende software beschikbaar. In overleg met deze klant , onze research en service afdeling hebben wij de software zodanig aangepast zodat de anesthesist en perfusionist die allebei tegelijkertijd,  er konden 2 instanties van de patiënten status tegelijk lopen,  konden gebruiken. Dit hebben wij samen met de klant getest en gevalideerd zodat het niet alleen veilig was maar ook internationale support mogelijk was.

Mijn expertise bevindt zich op het vlak tussen automatisering en gebruiker. Ik ben de vertaler tussen ICT en de werkvloer. Het klinkt zo eenvoudig; “we kopen een systeem”. Maar mensen, de organisatie, moeten bereid zijn op een andere manier te werken. Artsen en verpleegkundigen moeten ontzorgd worden. De leverancier moet dus meedenken en niet blijven denken vanuit de eigen technische gedachtegang bij de ontwikkeling van de software.

Uiteindelijk ben ik afgelopen zomer als zzp’er gestart vanuit het Microlab te Strijp-S. Een inspirerende omgeving waar samenwerken centraal staat en van waar ik uiteindelijk mijn huidige nieuwe vaste baan heb gevonden.

Samenwerken, elkaar versterken

Per 1 februari a.s. start ik als Operations en Clinical Manager EMEA bij ThermaSolutions. Zij zijn marktleider op het gebied van chirurgische oncologie, met medische apparatuur en disposables bij #HIPEC en #PIPAC procedures.  Ik word verantwoordelijk voor warehouse en distributie, maar bijvoorbeeld ook voor de bemensing van internationale congressen. Ik moet relaties onderhouden met onze key opinion leaders en distributeurs. Het is een veelzijdige internationale functie in Healthcare wat precies bij mij past.

Hand Washing Angels

Samenwerken en anderen versterken zijn voor mij heel belangrijk. Naast mijn werk doe ik actief als not for profit professional voor het programma Hand Washing Angels in Kenya met  professor Edward Huizinge (Behavioural Science) aan de Universiteit Maastricht. In het programma zijn leerlingen van een school in Kenia en een in Limburg met elkaar in contact gebracht. Wij werken aan positieve gedragsverandering op het gebied van dagelijkse hygiëne. Als ze het programma goed doorlopen worden ze een HandWashingAngel. Kinderen krijgen dan het besef waarom je je handen wast, dat het beter is voor je gezondheid en dat er uiteindelijk dan minder mensen aan dood gaan. 

SamSamkring is echt transparant

Ik vind het leuk om zaken goed uit te zoeken. De KVK is goed startpunt. Ik heb naar verzekeringsmaatschappijen gekeken en naar partijen die zeggen dat ze ideeel zijn maar die ik toch iets te glimmend vond.  SamSamkring past bij mij. Jullie zijn open, duidelijk en no nonsense. En: als deelnemer spaar je!

Een verzekering is enorm duur en je zit er gelijk een jaar aan vast. Ik vraag me dan af welk risico ze nu eigenlijk lopen. Ik ben zelf open en eerlijk en als ik een agenda heb zit er geen dubbele bodem in. Dat verwacht ik ook van anderen. Ik houd van transparantie die echt transparant is!

Meer weten?