Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

AOV voor rokers duurder

AOV voor rokers duurder

Jacqueline Blaauw | 17 december 2018 | over samsam

Een tijdje geleden ging ik op vrijdag gezellig een borrel drinken met twee leuke oud-collega’s. Net als ik zijn ze inmiddels allebei ZZP’er. En allebei zijn ook lid van SamSamkring (alternatief voor de AOV). Het was redelijk warm voor de tijd van het jaar. En onder de parasols met terrasverwarming buiten nog goed te doen. Vonden zij……. En toen kwam de aap uit de mouw. We zaten niet voor niets buiten. Beide bleken (nog) te roken. Ze keken me een beetje besmuikt aan. Mag dat eigenlijk wel van SamSam? Roken brengt natuurlijk gezondheidsrisico’s met zich mee. En verzekeraars berekenen dat natuurlijk door in de premie voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dus is een AOV voor rokers duurder. Maar bij SamSamkring maakt het niet uit of je rookt. Je maandelijkse contributie en spaarbedrag zijn niet hoger omdat je rookt. Hoewel we natuurlijk liever hebben dat je stopt met roken. Gewoon omdat dat voor jouw eigen gezondheid veel beter is. En dat vinden we belangrijker dan geld.

Stoppen met roken

stoppen met roken

Veel mensen nemen zich voor om dit jaar echt te gaan stoppen met roken. Ik vermoed dat dit voornemen al op 1 januari om 00.00 uur sneuvelt. Het nieuwe jaar begint immers pas als je morgen opstaat? Heel herkenbaar. Ook ik heb gerookt en ook ik heb verschillende stoppogingen ondernomen. Maar steeds was er weer een aanleiding en dus een excuus om toch weer te beginnen. Alleen tijdens deze vakantie zou ik weer roken. Want op vakantie hoort het bij het vakantiegevoel en met een sigaret erbij kun je nu eenmaal lekker relaxen. En dan eenmaal thuis: “alleen in de weekenden rook ik nog”. Dat werd al snel: “alleen ’s avonds en in het weekend”.

Dat laatste heb ik trouwens lang volgehouden. Tot ik een keer bij iemand thuis het bekende boekje van Alen Carr “Stoppen met roken” oppakte. Ik schaamde me voor mijn eigen kinderachtige smoesjes en excuses om niet te hoeven stoppen. Als ik alleen ’s avonds en in het weekend rookte, kon ik toch ook helemaal stoppen? Ik moest het alleen nog willen. En een paar weken later, stopte ik. Gewoon zo maar. Omdat ik er genoeg van had.

Tips om te stoppen met roken

Bij deze mijn persoonlijke tip om te stoppen met roken. Kijk een keer naar jezelf in de spiegel en wees eerlijk naar jezelf. En besluit dan om gewoon te stoppen. Ik weet zeker dat je het kunt. En dat weet jij ook. Voor mij hielp het boekje van Alen Carr al na twee bladzijdes. Misschien heb jij meer hulp nodig? Er is op internet veel te vinden. De website “ikstopnu” is een onafhankelijke website waar je veel tips en informatie vindt.

En of het je nu lukt (en dat gun ik je van harte), of niet. Je kunt dus ook als roker zonder extra kosten mee doen met SamSamkring. Dan heb je de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op een slimme en betaalbare manier geregeld. Je hebt dan voor de eerste 26 maanden geen dure AOV nodig doordat je als ondernemer andere ondernemers helpt. En zij helpen jou als dat nodig is. Gaaf toch? Weten wat de kosten zijn? Kijk hier.

Veel succes met ondernemen en met stoppen met roken! Ik wens je een gezond, rookvrij en zorgeloos 2019.

 

Meer weten?