Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

ZZP in de zorg AOV of alternatief?

ZZP in de zorg AOV of alternatief?

Jacqueline Blaauw | 17 september 2018 | over samsam

AOV of alternatief zorg zzp

Er is iets aan de hand in de zorg. Het ziekteverzuim is hoger dan gemiddeld, het verloop onder het personeel is hoger dan gemiddeld en ook de werkdruk is te hoog. Het hoge ziekteverzuim en het verloop dragen daar natuurlijk ook aan bij. En er komen steeds meer ZZP’ers in de zorg. Een trend die Solopartners recent ook signaleerde. Zij verenigen veel van deze zelfstandige ondernemers in de zorg. Terecht stelde Lex Tabak (van Solopartners) dat de Zorgbranche zich zou moeten afvragen waarom een werknemer in de zorg steeds vaker kiest voor een bestaan als ZZP’er / ondernemer. Wat zijn de motieven en drijfveren van deze groep? Want als werknemers ZZP’er worden uit “onvrede” is dat voor niemand een goede ontwikkeling. Je wilt natuurlijk dat iemand vanuit overtuiging kiest voor het ondernemerschap met alle voordelen (zoals vrijheid en flexibiliteit) maar ook risico’s (financieel) die daarbij horen. Het is leuk dat je je eigen opdrachten en opdrachtgevers kunt kiezen maar wat doe je als er even geen opdrachten zijn? En hoe regel je je administratie? En hoe regel je als ZZP in de zorg: AOV of alternatief?

Goed dat Solopartners hun leden ook wijzen op die risico’s. Bijvoorbeeld het risico van langdurige arbeidsongeschiktheid. Je klanten betalen je immers niet door als je ziek bent en niet komt werken. Belangrijk dat je als ZZP’er daar dus een vangnet voor regelt. In een recente nieuwsbrief legt Solopartners uit wat de verschillen zijn tussen een gewone AOV / arbeidsongeschiktheidsverzekering en verschillende alternatieven hiervoor zoals SamSam (meer lezen over kosten om mee te doen met SamSam). Zij geven hiermee een redelijk volledig en eerlijk overzicht. Doe er je voordeel mee! Na het lezen geïnteresseerd in SamSam? Lees hier hoe je kunt meedoen.

Leer hier de nieuwsbrief van Solopartners.

Meer weten?