Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Als Langnek…

Als Langnek…

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen

…zittend op de grond het hele plaatje zien.

Dit is Karlijn Hermsen, zelfstandig ondernemer in de zorg- en welzijnssector. In haar bedrijf, Impakkt, combineert Karlijn 2 componenten die zij in zichzelf verenigt; het analytische en het
praktische. Een belangrijk onderdeel van haar werk is procesverbetering. En dat combineert zij met bijvoorbeeld de begeleiding van mensen met autisme.

Poten in de klei is belangrijk

Terugkerend thema in het gesprek dat we hadden is haar passie om de zorg- en welzijnssector te verbeteren. En om dat te kunnen doen moet je in het bedenken van verbeteringen ook voeling met de werkvloer houden.

Het is haar overtuiging dat verbeteren op hoger niveau moet en kan. Maar daar moet je geduld voor hebben. Karlijn: “Het tempo is altijd lager dan ik wil. Een client zei eens tegen me: “Je hebt het bos al gezien maar soms vergeet je de bomen. Je gaat te snel”. Dat hoor ik vaker.”

Simpel is niet makkelijk

Mijn 21 jaar ervaring in de sector geeft me het inzicht dat het beter kan als wij in de hele keten samenwerken. Je kan zo weinig in je eentje. Eigenlijk is dat heel simpel… maar niet altijd makkelijk.
Ik wil in de basis zoveel mogelijk verschil maken voor individuen en groepen. Op procesniveau verbeteringen aanbrengen staat voor mij voor die basis, en daarnaast help je daar uiteindelijk grotere aantallen mensen mee. Vandaar dat ik mij nu meer richt op processen. Ik houd van verbinden en dat is ook nodig. Want als je elkaar kent en een keten vormt kun je iemand of een groep mensen beter helpen. En ik wil een schakel in die keten zijn.

In mijn ondernemerschap kan en wil ik alles verkennen. Als ik alleen in de praktijk werk mis ik de verdieping. Als in mijn werkomgeving diepgang en analyse de norm zijn dan pas ik beter.
Ik neem nu de tijd om de plek te vinden waar dingen samen komen.

Russische roulette

Mijn zoektocht naar een AOV stagneerde omdat ik het allemaal ondoorzichtig vond. Veel mensen hebben niks geregeld maar dat vind ik Russische roulette. SamSamkring kwam langs op LinkedIn en veel grote keuzes worden bepaald door een bepaalde toonzeting. De toonzetting van SamSam sprak me aan.

Ik vind de kleinschaligheid prettig. Een persoonlijke benadering en korte lijnen gaan vaak hand in hand met maatwerk en goede kwaliteit. Dat je niet als doelgroep neergezet wordt maar het gewoon als individu even duidelijk uitgelegd krijgt. Niemand is een doelgroep en als je mensen wel zo benadert dan schiet je snel te kort. Zie mensen als individuen, niet alle ZZP’ers zijn het zelfde.

Meer over Karlijn Hermsen en haar werk vind je op LinkedIn.
Wil je net als Karlijn een arbeidsongeschiktheidsvoorziening met een persoonlijke benadering? Meld je dan aan bij SamSamkring.

Meer weten?