AOV zonder gezondheidsverklaring

Als je als ZZP’er / ondernemer een AOV wilt afsluiten moet je een gezondheidsverklaring invullen. Dat levert vaak hoofdpijn op. En één foutje kan grote gevolgen hebben.
Iedereen is wel eens ziek geweest. Zelf sta je er al niet meer bij stil. Maar dan wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.. Voor de gezondheidsverklaring moet je ineens weer heel ver terug. Je hele medische dossier aflopen en alle ziektes en blessures noteren.

Niks vergeten!

Pols gebroken bij het schaatsen tijdens de laatste Elfstedentocht? Niet vergeten! Ooit eens gordelroos gehad? Wel noteren! Want als de verzekering al is ingegaan en je blijkt iets vergeten te zijn dan zal de verzekeraar moeten bepalen of dat gevolgen heeft. Er zijn volgens het verbond van verzekeraars dan verschillende mogelijkheden, zoals:

  • De verzekeraar stopt de verzekering
  • De verzekeraar geeft geen uitkering bij arbeidsongeschiktheid
  • De verzekeraar vraagt een uitkering terug

Het verbond van verzekeraars zegt daar over: Je hebt op je twintigste je knie gebroken. Sinds de breuk is genezen heb je er eigenlijk nooit meer last van gehad. Je bent inmiddels 35 jaar. Je zou kunnen denken dat dit niet belangrijk genoeg is om in te vullen op je gezondheidsverklaring voor je AOV. Toch is deze informatie heel relevant. Er is namelijk een verhoogde kans op vroegtijdige slijtage. Dat kan de kans op arbeidsongeschiktheid vergroten, vooral als je fysiek zwaar werk uitvoert.

Wat ze bedoelen is: daar willen verzekeraars natuurlijk niet voor betalen. Daarom sluiten wij in dit geval alle klachten aan uw knie uit van dekking.

Verzekeraars kijken naar het risico voor de verzekeraar.

Het verbond van verzekeraars legt uit: Soms schat de medisch adviseur het risico hoger in. Dan komt er een afwijkend advies aan de verzekeraar. Het advies luidt dan bijvoorbeeld: bied een verzekering aan met beperkende voorwaarden. Of een hogere premie. Of soms zelfs: bied helemaal geen verzekering aan.

Jammer

Een van onze leden zei onlangs: Het is jammer dat verzekeraars alleen maar naar medische diagnoses kijken en niet naar je veerkracht en doorzettingsvermogen. Deze bepalen namelijk ook voor een belangrijk deel of je inzetbaar bent voor werk of niet. Ze zien niet dat je weer in je kracht kan komen, dat het goed komt! Eenmaal ziek geweest blijf je in hun ogen altijd ziek en kwetsbaar.

Wij zijn anders

Bij SamSamkring doen wij niet aan gezondheidsverklaringen. Waarom niet? Omdat wij niemand willen uitsluiten. Omdat iedereen een eerlijk bedrag betaald. Omdat wij geen grote winst willen maken.
Wat wij wel willen: dat ALLE ondernemers in Nederland zich kunnen verzekeren van een inkomen bij ziekte.

AOV zonder gezondheidsverklaring

Met SamSamkring mag iedere ondernemer die bij aanmelding arbeidsgeschikt is meedoen, ongeacht leeftijd of medische geschiedenis. Zonder gezondheidsverklaring. Eerlijk. Betaalbaar.

Meld je hier aan voor een AOV zonder gezondheidsverklaring!