Open jouw SamSam rekening

Bunq is een moderne bank. Je regelt alles via de bunq app op jouw smartphone. Het is misschien even wennen. Maar jouw SamSam rekening bij bunq kent veel voordelen. Je opent de rekening in 10 minuten, machtigt ons in 1 minuut en jij ziet altijd alle mutaties op je rekening door de meldingen die je van bunq ontvangt. Dat is duidelijk, transparant en zeker. En daar houden wij van.

Het kan in 10 minuten

bunq is een moderne bank en maakt het leven makkelijk (zeggen ze zelf :-)). Het openen van de bunq rekening kan binnen 10 minuten, een overzicht van de kosten van een account bij de bunq bank vind je hier. Op dit moment zijn de maximale kosten voor je bank account bij de bunq € 7,99 per maand. TIP: als ZZPer heb je geen zakelijke rekening nodig. Als je nog niet bij de bunq bank zit, stap dan prive en zakelijk over naar de bunq bank, dan zijn die € 7,99 wel zakelijk te verrekenen en krijg je meerdere passen en bankrekeningen zodat het goedkoop bankieren is!

In een notendop de stappen:

 1. Open een particulier premium account, geen zakelijke!
 2. Machtig zowel de vereniging SamSamkring als het SamSam Servicebureau via een “connect”.
 3. Stort je maandbedrag op de eerste dag van elke maand op de bunq rekening.

Hieronder staan stap voor stap instructies voor iPhone en Android. Als je die stappen volgt, moet het vast lukken. Lukt het toch niet helemaal? Heb je ergens hulp bij nodig? Aarzel niet ons te bellen. Wij hebben de technische mogelijkheden om jou te helpen jouw bunq rekening op jouw telefoon goed in te stellen.

Met Apple iOS

Hieronder vind je een stap voor stap beschrijving voor het openen en instellen van jouw SamSam rekening bij Bunq. Wil je een stap voor stap beschrijving met schermafbeeldingen? Klik dan hier (oude versie, wordt vervangen binnenkort) en bekijk de presentatie (klik op de eerste dia en ga naar de volgende met het pijltje rechts). Je vindt de Bunq app in de App store.

Maak je account

 1. Ga met je mobiel naar de bunq website om de app te downloaden.
 2. Kies voor een particlulier Premium account en vul je gegevens in. 

Pas je rekening aan

 1. Jouw account heeft één rekening. Deze staat in het scherm “rekeningen” (blauwe vierkantje met de cirkel). Tik op de rekening.
  Ga via “instellingen” naar  “connect”. Tik op de plus rechtsboven en vul het mailadres samsamkringZ1@gmail.com in. Kies SamSamkring Zakelijk 1. Bevestig de connect.
 2. Ga nog een keer naar de connect optie. Doe hetzelfde als in stap 1 maar nu met het mailadres administratie@samsamkring.nl. Je ziet nu dat jouw bunq rekening gedeeld is met de rekeningen van SamSamkring Zakelijk 1 en van SamSamServicebureau.
 3. Stel de Dagelijkse limiet van de rekening in op 150% van je maandbedrag. Dit doe je ook bij “instellingen”.
 4. Stort je spaarbedrag en de contributie voor de eerste maand op de rekening. Zorg ervoor dat je spaarbedrag en de contributie vervolgens op de eerste dag van elke maand op je rekening worden gestort (met één transactie).
 5. Maak één keer € 8 extra over naar de rekening voor de bankkosten (als je die van deze rekening laat afschrijven) zodat je altijd voldoende saldo houdt, ook als er bankkosten worden afgeschreven op een bepaald moment.

Met Android

Hieronder vind je een stap voor stap beschrijving voor het openen en instellen van jouw SamSam rekening bij Bunq. Wil je een stap voor stap beschrijving met schermafbeeldingen? Klik dan hier (oude versie, wordt vervangen binnenkort) en bekijk de presentatie (klik op de eerste dia en ga naar de volgende met het pijltje rechts). Je vindt de Bunq app in de Playstore.

Maak je account

 1. Ga met je mobiel naar de bunq website om de app te downloaden.
 2. Kies voor een particulier Premium account en vul je gegevens in. 

Pas je rekening aan

 1. Jouw account heeft één rekening. Deze staat in het scherm “rekeningen” (blauwe vierkantje met de cirkel). Tik op de rekening. 
  Ga via “instellingen” naar “connect”, en geef toegang.  Vul het mailadres samsamkringZ1@gmail.com in en tik op doorgaan. Bevestig de connect.
 2. Doe hetzelfde als in stap 1 maar nu met het mailadres administratie@samsamkring.nl. Rond af als in stap 1. Als de connect is geaccepteerd, zie je dat jouw bunq rekening gedeeld is met SamSamkring en SamSam Servicebureau.
 3. Stel het “maximum per dag” van de rekening via “instellingen”  in op 150% van je maandbedrag.
 4. Stort je spaarbedrag en de contributie voor de eerste maand op de rekening. Zorg er voor dat je spaarbedrag en de contributie vervolgens op de eerste dag van elke maand op je rekening worden gestort (met één transactie).
 5. Maak één keer € 8 extra over naar de rekening voor de bankkosten (als je die van deze rekening laat afschrijven) zodat je altijd voldoende saldo houdt, ook als er bankkosten worden afgeschreven op een bepaald moment.

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over SamSamkring. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Open chat
1
Zooo, leuker om whatsapp te gebruiken om contact met ons te krijgen? Dat kan!
Powered by