Open jouw SamSam rekening

Bunq is een moderne bank. Je regelt alles via de bunq app op jouw smartphone. Het is misschien even wennen. Maar jouw SamSam rekening bij bunq kent veel voordelen. De belangrijkste is dat jouw rekening gratis is. Maar het is ook heel fijn dat jij altijd alle mutaties meteen op jouw telefoon ziet door de meldingen die je van bunq ontvangt. Dat is duidelijk, transparant en zeker. En daar houden wij van.

Het openen van de bunq rekening kan binnen 10 minuten. Het is belangrijk dat je goed oplet en alle stappen die je onderaan deze pagina vindt, zorgvuldig uitvoert. Het belangrijkste waar je op moet letten:

 1. Open een persoonlijke account, geen zakelijke!
 2. Neem geen passen.
 3. Maak de rekening gratis.
 4. Pas de naam van de rekening aan.
 5. Machtig de vereniging SamSamkring via een “connect”.
 6. Machtig het SamSam Servicebureau om op jouw rekening te kijken via een “connect”.
 7. Stort je eerste maandbedrag op tijd vanaf een privé rekening.

Hieronder staan stap voor stap instructies voor iPhone en Android. Als je die stappen volgt, moet het vast lukken. Lukt het toch niet helemaal? Heb je ergens hulp bij nodig? Aarzel niet ons te bellen. Wij hebben de technische mogelijkheden om jou te helpen jouw bunq rekening op jouw telefoon goed in te stellen.

Onder de toelichting voor Iphones vind je een toelichting voor android telefoons.

Met Apple iOS

Hieronder vind je een stap voor stap beschrijving voor het openen en instellen van jouw SamSam rekening bij Bunq. Wil je een stap voor stap beschrijving met schermafbeeldingen? Klik dan hier en bekijk de presentatie (klik op de eerste dia en ga naar de volgende met het pijltje rechts). Je vindt de Bunq app in de App store.

Maak je account

 1. Klik op het bunq logo op deze pagina.
 2. Kies voor een persoonlijke account en vul je gegevens in. 
 3. Neem geen bunq pas, tik dan op “later”.
 4. Als je alle stappen hebt doorlopen en je aanvraag is verwerkt, heb je een premium account. De eerste maand is dat gratis. De account moet gratis blijven, daarvoor moet je je account downgraden. Dat doe je zo:
  ga naar je profiel (grijze icoontje rechtsonder) > mijn lidmaatschap > Downgrade > Downgrade naar bunq Free.

Pas je rekening aan

 1. Jouw gratis account heeft één rekening. Deze staat in het scherm “rekeningen” (blauwe vierkantje met de cirkel). Tik op de rekening.
  Ga via “instellingen” naar  “personaliseer account”. Vervang bij naam: “bunq-account” door de volgende naam: Z1-achternaam en voorletters (graag in deze volgorde dus bijvoorbeeld “Z1-VanderWierden RJB” na de hoofdletter Z komt dus het cijfer 1). Tik op “Perfect”.
 2. Je komt nu weer automatisch in het  instellingenmenu waar je de machtigingen instelt: 
  Ga naar de connect optie, tik op de plus rechtsboven en vul het mailadres samsamkringZ1@gmail.com in. Kies SamSamkring Zakelijk 1. Bevestig de connect met je pincode of vingerafdruk.
 3. Ga weer naar de connect optie. Doe hetzelfde als in stap 2 maar nu met het mailadres administratie@samsamkring.nl. Je ziet nu dat jouw bunq rekening gedeeld is met de rekeningen van SamSamkring Zakelijk 1 en van SamSamServicebureau.
 4. Stel de Dagelijkse limiet van de rekening in op 150% van je maandbedrag. Dit doe je ook bij “instellingen”.
 5. Stort je spaarbedrag en de contributie voor de eerste maand op de rekening. Zorg ervoor dat je spaarbedrag en de contributie vervolgens op de eerste dag van elke maand op je rekening worden gestort (mag met één transactie).

Met Android

Hieronder vind je een stap voor stap beschrijving voor het openen en instellen van jouw SamSam rekening bij Bunq. Wil je een stap voor stap beschrijving met schermafbeeldingen? Klik dan hier en bekijk de presentatie (klik op de eerste dia en ga naar de volgende met het pijltje rechts). Je vindt de Bunq app in de Playstore.

Maak je account

 1. Klik op het bunq logo op deze pagina.
 2. Kies voor een persoonlijke account en vul je gegevens in. 
 3. Neem geen bunq pas, tik dan op “later”.
 4. Als je alle stappen hebt doorlopen en je aanvraag is verwerkt, heb je een premium account. De eerste maand is dat gratis. De account moet gratis blijven, daarvoor moet je je account downgraden. Dat doe je zo:
  ga naar je profiel (grijze icoontje rechtsonder) > mijn lidmaatschap > terug naar free.

Pas je rekening aan

 1. Jouw gratis account heeft één rekening. Deze staat in het scherm “rekeningen” (blauwe vierkantje met de cirkel). Ga naar de rekening door in het rekeningen scherm op de rekening te tikken.
  Tik op instellingen en dan op het potloodje. Geef je rekening de volgende naam: Z1-achternaam en voorletters (graag in deze volgorde dus bijvoorbeeld “Z1-VanderWierden RJB” na de hoofdletter Z komt dus het cijfer 1).
 2. Connect nu je SamSam bunq rekening. Tik op “instellingen” en dan op “connect”, en geef toegang.  Vul het mailadres samsamkringZ1@gmail.com in en tik op doorgaan. Bevestig met je code of vingerafdruk.
 3. Doe hetzelfde als in stap 2 maar nu met het mailadres administratie@samsamkring.nl. Rond af als in stap 2. Als de connect is geaccepteerd, zie je dat jouw bunq rekening gedeeld is met SamSamkring en SamSam Servicebureau.
 4. Stel het “maximum per dag” van de rekening via instellingen  in op 150% van je maandbedrag.
 5. Stort je spaarbedrag en de contributie voor de eerste maand op de rekening. Zorg er voor dat je spaarbedrag en de contributie vervolgens op de eerste dag van elke maand op je rekening worden gestort (mag met één transactie).
Sluit Menu